Singer/songwriter Guldenhemel

IN HET NOORDERPLANTSOEN. De meeslepende beleving van een verboden liefde in het Noorderplantsoen. Tekst en zang | Gerrit Guldenhemel, muziek | "Dark End Of The Street (Remastered Album Version)" by Ry Cooder 

Ik kom naar huis. Liefdeslied vol heimwee naar 'Into the Mystic' van V. Morrison / Zang&tekst Gerrit Guldenhemel 

Wij zijn geboren voor de wind en zoveel jonger dan de zon
en geen van twee die zeilen kon ….voeren we de mist in. 

TEGENWIND. Beleving van de zoekende mens, altijd maar in de overtuiging dat elders het gras groener is, dat het beter&spannender is. Het beschrijft het niet-benijdenswaardige bestaan van de thrill seeker die  - in een ieder van ons - soms weer de onrust aanwakkert. Tekst&zang; Gerrit Guldenhemel. Backvocals: Tineke Kooijinga. Muziek Bob Seger.

VERSE SNEEUW. Een plotselinge ontmoeting die liefde aanwakkert maar geen happy-end kan vinden. Bedoeld als episode in een nog te voltooien - en met een korrel zout te nemen - rockoperette. Zang&tekst Gerrit Guldenhemel. Muziek Prince en Rolling Stones

SCHIER. Herinneringen aan Schiermonnikoog en hoe een jaarlijkse tripje de Groninger kan opmonteren. Ieder woord teveel. Zang | Tineke Kooijinga. Muziek | Francisco Tárrega - Requerdos de la Alhambra. Gitaar | Miloš Karadaglić.  Tekstidee | Gerrit Guldenhemel

NOU KRIEG IK DIE MIT! Naar aanleiding van het Gerrit van Houten jaar 2011 maakte ik een expressief schilderij met als uitgangspunt een onbegrepen werk van deze Groningse Schilder, die vergelijkbaar met Vincent van Gogh geestelijk tussen wal en schip geraakte en wanhopig ver van de voor hem harde wereld stierf in een gesticht. (1934?) Zang Tineke Kooijnga / Tekst Gerrit Guldenhemel/ Music Don McLean 

DON'T ANSWER THE DOOR. Cover van het origineel van BB King. De jaloerse, achterdochtige, respectloze man en de gang van zaken in de vroegere cottonfields. De toen heersende man-vrouw verhoudingen zoals we die kennen uit 'The color purple'. Zang Gerrit Guldenhemel 

IK HOU VAN HAAR. Oud liedje van de Beatles, over als je iemand tegenkomt aan wie je alles wilt geven. Je hebt gevoelens waar je eigenlijk niet goed raad mee weet en die al je denken blijven beheersen. Dag en nacht, thuis op de bank, als je in het vriesvak van Albert Heijn kijkt, als je op jacht gaat en konijnen schieten terug, als je je snijd bij het scheren in je rug.  Zang&tekst Gerrit Guldenhemel / The Beatles  

Share