Ga staan om wakker te worden!!!!

Zoektocht naar oplossingen | Gerrit Guldenhemel 2016 

Een kind zou het al spelende kunnen bedenken, een wekker in een slaapkamermatje. Het matje is pas stil als je er met twee benen op gaat staan.  Dit geweldige design had uw brein ook kunnen ontwikkelen. Ja maar…..! Als u en ik er over nadenken hoe we een probleem of probleempje moeten oplossen, doen we dat doorgaans – zonder het zo te voelen – met ons ‘kritische denken’.  We beginnen het ontstane vraagstuk te analyseren, er over te oordelen en daarna een logische redenering te volgen. We elimineren alle ‘verkeerde’ paden en richten ons op dat ene juiste.  

Ja en……? Echter, er is een andere manier van denken – latent paraat in een ieder van ons – die zich richt op het verkennen van ideeën, het spelend genereren van de mogelijkheden, het op zoek gaan naar een groot aantal juiste antwoorden in plaats van slechts één. Dit ‘creatieve denken’ noem ik kozend het-kind-in-ons.

Beide soorten van denken gebruiken we in een mix die van vitaal belang is voor ons welzijn, een succesvolle loopbaan, een gelukkig huwelijk, et cetera. Maar – heel merkwaardig – heeft het creatieve denken in onze samenleving de neiging om genegeerd, zelfs ontkend te worden. Dat we als kind vrijuit creatief kunnen denken zijn we meestal vergeten. Het-kind-in-ons is echter nog steeds aanwezig om met de oplossingen van zijn/haar problemen te spelen. Het-kind-in-ons is het meest gelukkige deel in ons en merkwaardigerwijs stoppen we dit gevoel het verste weg!

http://goo.gl/mmyZ6j